MEGBÍZHATÓSÁG - MINŐSÉG - MOSOLY
 
Bemutatkozás Szakmai háttér Termékek Gépek, anyagok Munkák

Digitális fogtechnika

A SzentDent Kft. 1996-os megalakulása óta törekszünk arra, hogy lépést tartsunk a fogászati szakma rohamos fejlődésével. Munkatásaink folyamatosan részt vesznek hazai és külföldi továbbképzéseken. Legfrissebb újdonságunk a digitális fogtechnika.


A cirkonium-oxidról és a CAD/CAM technológiáról általában...…

Fémmentes, cirkónium-oxidból előállított fogászati pótlás, esztétikai szempontból kémiai és fizikai tulajdonságai miatt a legideálisabb anyag maradandó koronák és hidak készítéséhez. A porcelánnal leplezett fémalapú koronák szürke, fém vázzal rendelkeznek, így a limitált fényáteresztés és színbeli különbség megnehezíti a természetes hatás elérését. A cirkónium korona legjelentősebb előnye a fogszínnek megfelelő váz, és a természetes fogakhoz hasonlóan, a fényáteresztő, esztétikai szempontból rendkívül jelentős tulajdonság.

A cirkónium-oxid mára stabil helyet vívott ki a fogászatban. Nem kérdéses, hogy a fémkerámiai pótlásokkal összehasonlítva a teljeskerámia restaurációk nagyon sok klinikai szituációban lényeges esztétikai elônyöket kínálnak.

Mai követelményeknek megfelelő csúcstechnológiájú gépekkel dolgozunk. Dental Wings típusú scannerünkkel vállaljuk fogpótlások tervezését, gyártásra való előkészítését.

Fogtechnikánkban a legtökéletesebb mikron pontosságú széli zárást a minőségi alapanyagból CAD/CAM rendszerünk használatával tudjuk elérni. A kompakt kivitelű, könnyen kezelhető scannerünk segítségével virtuálisan megtervezzük a váz végleges alakját. Ezután a számítógép által vezérelt német gyártmányú Zenotec Wieland marógép kifaragja a fogpótlás cirkónium-oxid vázát. A tökéletes végeredmény az emberi kéz érintése nélkül, minden hibalehetőséget kizárva a szinterezéssel, végül pedig a leplezéssel zárul.

A cirkon pótlások előnyei:

-CAD/CAM technológiának köszönhetően rendkívül pontosak,

-tökéletes esztétikai hatásúak,

-biokompatibilisek,

-hosszú élettartalmúak.

ZENOTEC WIELAND

Zenotec Wieland

  Egy speciálisan cirkon munkákra tervezett nagy teljesítményű marógép. Napjainkban annyira elterjedő fogászati cirkon munkákat a lehető legjobb minőségben, akár napi 24 órás üzemben előállító automatizált célgép. A hozzá illesztett Wieland alapanyag és eszköz készlet garantálja a kimagasló minőséget.

This page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

HINTELS

laser sinter

  CoCr ötvözetekből laser sinter eljárással készít nagyon pontos vázakat. Ez a technológia lehetővé teszi az olcsóbb alapanyag legprecízebb megmunkálását. A több 100 rétegből felépített vázszerkezetek mentesek az öntéstechnikából ismert csavarodásoktól, deformációktól, így a nagy fesztávú hidak azonnal pontosan illeszkednek a pillérekre.

This page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player